Svet se vrti na čuden način

Torek, 10. oktober 2006

Spoštovane članice in člani Gibanja za pravičnost in razvoj,

svet se še naprej vrti na čuden in neharmoničen način, malo je dobrih novic iz sveta, predvsem pa takšnih, ki bi kazale, da se raven zavedanja dviguje. Predvsem politika je trd oreh. Če se ozremo okrog nas vidimo, da marsikje v Evropi prevladujejo ozke, ksenofobne politične elite, ki nikakor ne vidijo preko praga lastne in nacionalne sebičnosti. Tudi v tako imenovani Stari Evropi ni veliko bolje. Skoraj, da ni videti politika, ki bi se dvignil na raven evropske ideje, takšne kot so jo zasnovali evropski politiki kmalu po koncu druge svetovne vojne, ko so hoteli za vedno premagati nacionalistične in sebične politike, ki so povzročile toliko gorja.

Evropska unija danes stopica na mestu, ni sposobna več napraviti korakov naprej. Lepa ideja evropske ustavne pogodbe je popolnoma zašla v slepo ulico. Nihče ne ve kako, niti nima volje, da bi jo potegnil iz globokega blata kamor se je pogreznila. Evropski politiki ne samo, da nimajo več širšega pogleda na evropsko prihodnost, nimajo več niti politične verodostojnosti, ki bi jim omogočila, da bi lastne državljane prepričali o nečem, kar presega njihove neposredne kratkoročne interese.

Novice iz širšega sveta so še manj pozitivne. Nesmiselno pobijanje v Iraku se nadaljuje in nikjer ni videti tistega pravljičnega konca z novo svobodo in demokracijo, ki so ga obljubljali osvajalci. V to nesmiselno vojno pa mečejo ogromno denarja. Z njim bi lahko odpravili vso revščino v svetu, tako da bi terorizem izgubil bazen novih rekrutov, svet pa bi bil bolj pravičen. Tako pa sedanja vojna, ki naj bi prinesla zaščito pred teroristi, motivira vedno nove in nove teroriste in je dosegla prav nasprotni učinek od napovedovanega. A politika ni sposobna priznati lastne napake in jo raje še naprej in naprej ponavlja, situacija pa je vedno slabša.

S klimatskimi pogoji in varovanjem okolja pa se v svetovni politiki skoraj nihče ne ukvarja več. Interesi kapitala v ozadju so premočni in politiki tiščijo glavo v pesek, ker nočejo ne videti ne slišati, da Zemlja iz dneva v dan propada in se bliža trenutek, ko bo uničenje postalo dokončno in nepovratno.

Časa za dvigovanje splošne zavesti zmanjkuje. Vendar nadaljujmo z našim delom. Na neki točki bo prišlo do preloma s sedanjimi negativnimi vzorci delovanja sveta. Ali ga bomo povzročili mi z našim zavedanjem ali pa bo katastrofa gigantskih razsežnosti pretresla človeštvo in ga prebudilo. A za marsikoga bo takrat prepozno.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 10. Oktober, 2006 ob 09:07 v kategoriji Aktualno, miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

1 komentar na “Svet se vrti na čuden način”

 1. haribol pravi:

  Svoboda je pojem, ki je v materijalnem svetu iluzija.
  V materijalnem svetu nihče ni in ne more biti svoboden. Vsakdo je bolj ali manj odvisen.
  Demokracija je sestavljena iz dveh besed in sicer demo in kracija.
  Demo = demonsko, kracija = kracarija(oblika pisanja).
  Kot je že iz same besede razvidno takšen sistem ne more prinesti trajne zadovoljitve, kot tudi določene oblike izmov (komunizmi itd.) ne, ker zadevo pač vodijo ljudje z nizko zavestjo. Zato, da še zadeva nekako nasilo teče, se uporabljajo razni prijemi strahu (zunanji sovražnik …), toda danes nikjer na svetu ne boste našli sistema, za katerega bi lahko trdili, da je znosen, za človeka primeren. To o čem govorite (svoboda, demokrcija), ste v prejšnjem sistemu govorili (socializem in nato komunizem), je opis nekega sistema, ki bi naj zadovoljil spolšne človeške potrebe. To se bo nekoč res zgodilo in o tem govori tudi prerokba. Najprej bomo imeli tretjo svetovno vojno, nato bodo desetletja posledic, nakar bodo si ljudje opomogli in bo precej časa vsega dovolj, vendar bodo postali spet pokvarjeni od znotraj (v večjo vojno si zaradi posledic zadnje več nihšče ne bo upal) in šele nato bo prišel nazaj tisti, ki je pred časom šel živ (v telesu s katerim se je rodil) v duhovni svet. Pojavil se bo Ruskem gorovju (Ural) in bo popeljal ljudi na duhovno pot polno duhovnega in materijalnega blagostanja.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.