Igralništvo

Torek, 12. december 2006

Si predstavljate, da naša vlada resno proučuje ponudbo, da bi v Sloveniji zgradili največji igralniško zabaviščni center v Evropi? In ker tuji partner želi ugodnejše pogoje, bi celo našo zakonodajo spremenili v ta namen.

Narobe svet, bo dejal kdo, ki se bo spomnil, da so ravno nekatere stranke današnje vladne koalicije pred dobrim desetletjem dosegle zaostritev igralniške zakonodaje, da ne bi Slovenija preveč zašla v motne vode sumljivega denarja, ki se vedno vrti okrog igralnic.

To naj bi bila največja tuja investicija v Sloveniji. Kakšen signal dajemo s tem svetu in samemu sebi? Da so igralnice največja slovenska razvojna prioriteta? Kaj pa vse predvolilno govorjenje o visoki tehnologiji in konkurenčnosti?

Nekaj bi najbrž že zaslužili z igralnico, tudi kakšno delovno mesto bo, prav veliko pa najbrž ne. Tudi kakšnih velikih vrednot ne bomo razširjali z njo. Najbrž bo kdo rekel, da bodo tja denar nosili bolj tujci, da Slovenci ne bomo igrali na srečo. Kateri tujci? Številni novo pečeni bogataši iz nekdanjih socialističnih držav? Ali pa vsi drugi, ki so navajeni denar z lahkoto pobirati, pa naj bo pošten ali ne in ga tudi na hitro izgubljati. Ga bodo že povrnili doma, kjer so našli luknje v zakonih ali pa jih s pomočjo korupcije še razširili.

Resni bogataši in podjetniki denarja ne zapravljajo v igralnicah. Nalagajo ga v gospodarstvo, če se le da v podjetja visoke tehnologije. Vedo, da jim le takšne naložbe lahko zagotovijo mirno prihodnost. Igralnicam se bodo na daleč izognili. Pa tudi deželam, ki na njih gradijo svoj “imidž”.

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 12. December, 2006 ob 11:14 v kategoriji Aktualno, Slovenija, miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

13 komentarjev na “Igralništvo”

 1. nordstar nordstar pravi:

  Jaz sem za, vendar bi zasluženi denar strogo usmeril v konkretne gospodarske projekte. Ne v plače državne uprave in njihova nova neproduktivna delovna mesta.

 2. GRiSON GRiSON pravi:

  Mislim, da to ni slaba ideja :D

 3. vlatka vlatka pravi:

  Drnovšek,

  ne morem verjeti, da si to ti napisal. Če se gre za igralnico Evrope, potem je še otroku jasno, da bo ta igralnica potrebovala kar precej ljudi in ne samo par.

  Ne vem, zakaj bi se igralnicam na daleč izognili? Saj je tam kjer je denar tudi največ energije.

  Me zanima, čisto osebno, kako bi ti prešel na sedanje stanje, če te ne bi bolezen opozorila na to? In kako lahko zanikaš, da denar pri tem ni pomemben? Če ga ne bi imel, niti v sanjah ne bi prišel na to stopnjo. Ljudje brez denarja umirajo.

 4. blitz blitz pravi:

  dragi janezd

  ali obstaja kakšna povezava med načrtovanim bumom igralništva in pomilostitvijo gazde slovenskega igralništva danilak?

 5. vlatka vlatka pravi:

  blitz,

  saj veš, da ne dobiš odgovora :(

 6. blitz blitz pravi:

  Ah Vlatka saj je vseeno. Samo na živce mi gresta dve stvari v zvezi z janezdom
  1. odpira zelo dobre teme, pa ima pri vseh v preteklosti kosmato vest, a tega ne omenja
  2. te teme odpira kot predsednik nekega gibanja, moral pa jih bi kot predsednik drzave, KER JE ZA TO PLAČAN

  To, da pa ne odgovarja, pa samo kaže, da se v resnici sploh ni spremenil

 7. vlatka vlatka pravi:

  blitz,

  pa dajmo ga ostaviti in naj nam vrne naše cekine!!! Saj je res. Kako si upa tako ignorirati folk, ki zanj dela?

 8. blitz blitz pravi:

  Vlatka, sem za. A kako?

  Morda s prijavo na disciplinsko komisijo Predsednikovega urada zaradi zanemarjanja dolžnosti. Samo se mi zdi, da te komisije ni, odkar je odstavil njenega predsednika.

 9. vlatka vlatka pravi:

  blitz,

  morda na ustavno sodišče, haha?

 10. blitz blitz pravi:

  Vlatka – misliš, da je neizpolnjevanje predsedniških dolžnosti protiustavno? To bi bil enkraten presedan – sčasoma lahko prevzameva oblast po vsem svetu.

 11. vlatka vlatka pravi:

  blitz,

  samo tega ne :(

 12. kinkitone kinkitone pravi:

  Ooooo.

 13. pljuvalnik pravi:

  g. Drnovšek, a vi to resno:”Resni bogataši in podjetniki denarja ne zapravljajo v igralnicah. Nalagajo ga v gospodarstvo, če se le da v podjetja visoke tehnologije”?

  Naša politika se vrti okrog denarja, denarja in denarja, ter premišljevanju kako bi čim bolj napolnili denarnice državljanov s čebulo. Podjetniki, ki se trudijo z inovativnostmi, pri nas niso zaželjeni, naj kot primer omenim g. Stroja in prijaznost države do njegovih raziskav.( Še pomnite tovariši: ko mu je država porušila “laboratorij”, baje črna gradnja, namesto da bi ga vprašali, če rabi denarno pomoč pri raziskavah).

  Resno me zanima, v čem so tujci in njihov kapital boljši od našega? Sicer pa gledano iz moje strani navadnega delavca SAMO DA BO DOBRA PLAČA.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.