Sprejemi

Ponedeljek, 8. januar 2007

S kakšnimi nepomembnimi dogodki se ukvarjajo naši mediji. Zdaj jih strašno zanima, zakaj predsednik države ni priredil novoletnega sprejema za diplomate na Brdu. Kaj se skriva za tem? Je v ozadju nov spor z vlado?

Ob tem so spregledali, da predsednik tokrat ni priredil nobenega pred ali po novoletnega sprejema, niti za novinarje ne, niti za predstavnike državnih služb ali gospodarstvenike.

Spregledali so tudi, da pa je predsednik med prazniki obiskal otroke v bolnišnici, v azilnem domu, upokojenski dom in dežurno zdravstveno osebje.

Ali se vam ne zdi, da je to bolj smiselno, kot pa so številni državni sprejemi in proslave, da ne govorimo o vseh drugih prednovoletnih srečanjih in zabavah?

 • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 8. Januar, 2007 ob 08:54 v kategoriji Aktualno, Slovenija, miks.
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback.

12 komentarjev na “Sprejemi”

 1. barbiblond barbiblond pravi:

  Ne samo bolj smiselno, je tudi bolj humano. Pa tudi ceneje za vse nas, zgoraj našteti imajo tako polne hladilnike in preveč povabil na takšna bližnja srečanja.

 2. gallus gallus pravi:

  …končno en predsednik, ki čuti! Sem vesel, da je temu tako. lep dan želim. Gallus

 3. pet-in-g-seks pet-in-g-seks pravi:

  pravi imaš, gospod predsednik.

 4. daut pravi:

  Spoštovani g. predsednik !

  Naša državica je vstopila v EU (na željo njenih državljanov – da ne bo nesporazuma) in bo v bodoče tudi predsedovala EU zato menim, da mora predsednik, ki na formalni ravni predstavlja državo in prejema prav za to za to tudi plačo iz proračuna nujno vzpostavljati in graditi stike tudi in predvserm na taki ravni. V ta kontekst bi sodila tudi soproga, ki pa bi se morala ukvarjati s tistim kar se vi g. predsednik ukvarjate – z obiski bolnišnic, otrok, ipd. Gospod predsednik z vsem spoštovanjem vas moram spomniti na to, da ste sami želeli postati predsednik zato vas prosim, da jo tudi v mojem imenu dostojno zastopate!
  Z najboljšimi željami
  Daut

 5. chef chef pravi:

  Lahko bi pa poleg obiska otrok, azilnega doma in dežurnega zdravstvenega osebja priredil tudi sprejem za diplomate, kaj?

  Skratka, zelo lepo, da naš predsednik pokaže, da je dober človek in to lahko samo pohvalim. Še bolj bi bil pa vesel, če ne bi pozabljal na obveznosti, ki jih ima kot predstavnik države. Vesel bi bil, če se ne bi potem s tem še hvalil!

  Kar se pa napihovanja v medijih tiče, se pa strinjam!

 6. The Pipe The Pipe pravi:

  …..in kolik državnih sprejmov , proslav ,srečanj in zabav mora človek odplesati ,da pride do tega ” smisla ‘.
  S spoštovanjem g. predsednik.

 7. martin martin pravi:

  Grem stavit, da otrokom in ostalim pomeni predsednik več kot tem gospodom. Sicer pa ne dvomim, da so jih zadovoljili drugi.

 8. blitz blitz pravi:

  Gospod predsednik. Oziroma v tem primeru spet bolj janezd.

  Kot davkoplačevalec moram ponovno ugotoviti, da se ne izplačate. Ta je malo huda – igrate predsednika en dan na leto (Ambrus). Vse ostale dni ste pa le predsednik gibanja.

  Predlagam, da si iz proračuna vzamete plačo samo za en dan v letu, ostale dni pa kasirajte iz članarine gibanja.

  Jaz si v moji službi ne morem privoščiti se šlepati na tem, da sem fejst dec. Moram tudi opravljati svoje naloge.Vsak dan.

 9. nimiy nimiy pravi:

  jaz se strinjam s tistimi, ki pravijo, da je funkcija predsednika države politična funkcija in da bi moralo biti delovanje predsednika države v skladu s tem dejstvom. po drugi strani se pa tudi strinjam z janezom drnovškom, da je politika prevečkrat sama sebi namen in da je zaradi tega stanje na svetu za večino zemljanov slabše, kot bi lahko bilo.

  naš predsednik dejansko izvaja neko državljansko nepokorščino in to z najvišjega položaja v državi, ampak po drugi strani mu nihče ne more očitati, da so njegovi razlogi za takšno držo napačni.

  se je pač treba zavedati, da ljudje smo najprej ljudje in šele potem državljani. jaz osebno sem lahko na takega predsednika ponosen, čeprav dejansko ne opravlja svoje politične funkcije.

 10. moab pravi:

  Podpiram natančno takšnega predsednika, ki je s svojo moralno držo antipod dnevni politiki (beri : politikantstvu najslabše vrste), ki je pretežno lastno večini naših politikov. Katerim gre pretežno za oblast in lastno ali strankarsko pozicijo ter privilegije, ki jih bolj ali manj perfidno in uspešno zavijajo v celofan narodnega blagra.
  Res je predsedniška funkcija tudi politična, glede na pooblastila, ki jih ima predsednik naše države je njegova funkcija bolj ali manj “okrasne” narave. In če je že tako potem naj bo na tem mestu človek, ki je lahko glede moralnih načel zgled drugim.

 11. vlatka vlatka pravi:

  metanje peska v oči je najboljša metoda, da človeku zastreš pogled.

 12. Tibor Jablonsky Tibor Jablonsky pravi:

  janez ti si car! TAke rabimo, ko bi le bilo več politikov ne grebatorskih.

Komentiraj

Za pisanje komentarjev morate biti prijavljeni.